Hughes’ed Quotes: The Game


john hughes quotes

They’re Hughes’ed Quotes, half off.  Wednesday, August 6th, is the five-year anniversary of the death of beloved director and writer . To mark the occasion, here’s a quiz of lines from films he wrote and/or directed. Some are easy, some might only be known to hardcore fans of the Hughes canon. You might be surprised by one or two of these! Which Hughes Is It? Breakfast Club? Sixteen Candles? Pretty in Pink? 

* * *

1. “Somebody must have died.” “Why?” “There’s a limousine out front.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Mr. Mom (writer)


 

2. “I can’t believe I gave my panties to a geek.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Sixteen Candles (writer and director)


 

3. “I must be crazy! I’m on a pilgrimage to see a moose. Praise Marty Moose!”

Which Hughes Is It!?

Answer: National Lampoon’s Vacation (writer)


 

4. “Big bear chase… big bear chase… big bear chase me!!!!”

Which Hughes Is It!?

Answer: The Great Outdoors (writer)


 

5. “This house is so full of people it makes me sick. When I grow up and get married, I’m living alone. Did you hear me? I’m living alone! I’m living alone!”

Which Hughes Is It!?

Answer: Home Alone (writer)


 6. “I’m here to wipe the floor with your ass, and you know it, and everybody knows it, and you deserve it. In fact, I think it’s safe to say that this party is about to become a historical fact.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Some Kind of Wonderful (writer)


 

7. “What do you like to do for fun? Oh, you like to wiggle and grunt? Me, too.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Dutch (writer)



 

8. “Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Ferris Bueller’s Day Off (writer and director)



 

9. “Are you a slacker?” “No, I’m a Presbyterian.”

Which Hughes Is It!?

Answer:  Career Opportunities (writer)



 

10. “Blane?! His name is Blane? Oh! That’s a major appliance, that’s not a name!”

Which Hughes Is It!?

Answer: Pretty in Pink (writer)



 

11. “You should see the toast. I couldn’t even get it through the door.”

Which Hughes Is It!?

Answer: Uncle Buck (writer and director)


 

12. “Does Barry Manilow know that you raid his wardrobe?”

Which Hughes Is It!?

Answer: The Breakfast Club (writer and director)


 

13. “It’s amazing. I cannot get left! There’s Big Ben, kids. Parliament.”

Which Hughes Is It!?

Answer: National Lampoon’s European Vacation


 

14. “Those aren’t pillows!”

Which Hughes Is It!?

Answer: Planes, Trains, and Automobiles (writer and director)


 

15. “So, what would you little maniacs like to do first?”

Which Hughes Is It!?

Answer: Weird Science (writer and director)


 

16. “Where do you think you’re going? Nobody’s leaving. Nobody’s walking out on this fun, old-fashioned family Christmas. No, no. We’re all in this together. This is a full-blown, four-alarm holiday emergency here. We’re gonna press on, and we’re gonna have the hap, hap, happiest Christmas since Bing Crosby tap-danced with Danny fucking Kaye. And when Santa squeezes his fat white ass down that chimney tonight, he’s gonna find the jolliest bunch of assholes this side of the nuthouse.”

Which Hughes Is It!?

Answer: National Lampoon’s Christmas Vacation (writer)

 

Still looking to be rated are ya?  Well if you got like 16 of these right, you’re obviously a Hughes’ed Quotes Genius.  You don’t need us to tell you that. 
If you got like 12 of these right, that’s still pretty impressive.   Congratulations, you’re a Hughes’ed Quotes Winner
If you got only 10 of these right, you’re a good guesser, and an average Hughes’ed competitor.
If you got less than 8 right, next time just flip a coin. You’ll do better.
If you didn’t even bother guessing, you need a DVR and giant box set.  Get it Hughes’ed.  It will be cheaper. 

 

Read more comedy news, stories, interviews with comedians, videos and comedy clips on our home page. Get more comedy news. Watch more viral videos. Read more interviews with the best comics in the business.

.

The following two tabs change content below.
Liberty Hardy is a bookseller and Civil War nerd living in Kittery, Maine. She is also a contributing editor for Book Riot and runs Paperback to the Future.